Izbijanje zubića neugodan je period i za bebu i za roditelje. Prvi zubići počinju rasti uglavnom prije navršene prve godine. Dok zubić ne nikne, dijete pojačano slini i ima potrebu stavljati i trljati po ustima vlastite rukice ili gumene igračke. Zbog rasta zubića, djetetu se nerijetko oko usta i brade javlja osip i crvenilo. Kod nekih mališana, dolazi do povišene tjelesne temperature, nesanice i odbijanja hrane.

Genijalni trik

Sve navedeno prošla je i mama Emelia Jackson koja je pronašla genijalni trik da beba ostane smirena i bezbrižna tijekom ovog neugodnog perioda.

Ako vašoj bebi izbijaju zubići, mame stavite malo vode u dudu varalicu i zatim ju stavite u zamrzivač nekoliko sati, napisala je Jackson na svom Facebook profilu.

 

 

Ako možemo pronaći jeftine, lake trikove, zašto ne? Mi mame se moramo držati zajedno, tako da mi je drago što sam pomogla nekolicini ljudi, rekla je Jackson za Scary Mommy.

 

 

Neke mame je zanimalo može li beba povući naglo vodu, nakon što se led otopi. Mama Jackson uvjerava da su dude potpuno sigurne i da nema mjesta za brigu.

Budući da postoji toliko mnogo ljudi koji se brinu misleći da moj mali čovjek pije vodu, želim vam pokazati da nema nikakve rupe u ovoj dudi. Apsolutno nema načina da dijete dobije vodu, poručila je mama.

Obično plakanje ili nešto više? Znakovi koji ukazuju na rast zubića