Trbuščić bebe ima čak 5 puta veće potrebe za hranjivim tvarima od odrasle osobe, a u periodu između 4.i 6.mjeseca majčino mlijeko postaje nedostatno za pokrivanje rastućih prehrambenih potreba njezine bebe. To je period početka dohrane, a pedijatri, nutricionisti i drugi stručnjaci slažu se da ju je uz voće, najbolje započeti žitaricama, odnosno brašnom, krupicom ili pahuljicama od žitarica prilagođenim dojenčadi.

Nestlé žitne pahuljice idealan su prijelaz s potpuno mliječne na raznoliku prehranu jer u svakom obroku osiguravaju neophodne hranjive tvari koje su bebi potrebne u tom intenzivnom periodu rasta i razvoja.

Nedavno smo predstavili posebnu liniju Nestlé Sinlac žitnih pahuljica niskog alergenog potencijala koje ne sadrže mlijeko, laktozu, soju niti gluten. Drugim riječima, ove su pahuljice idealne kao prva hrana koja omogućuje da djetetu uvedete krutu hranu bez izlaganja potencijalnim alergenima (mlijeku, soji, glutenu). Više o Sinlac žitnim pahuljicama pročitajte OVDJE.

Sada u Nestlé Expert liniji imaju još dvije nove vrste posebnih žitnih pahuljica.

 

Žitne pahuljice Riža

novo-zitne-pahuljice-riza

Idealne su za početke dohrane (uvode se između 4 i 6 mjeseci starosti bebe) jer ne sadržavaju gluten. Pripremaju se s mlijekom koje dijete inače konzumira – majčinim mlijekom ili mliječnim pripravkom po izboru.

Recept za fini obrok s žitnim pahuljicama:
Napravljenu žitnu kašicu možete pomiješati s voćnim sokom (od jabuke, kruške ili grožđa) ili s voćnim pireom (kod starije dojenčadi s izgnječenim voćem). Možete istodobno kombinirati i dvije vrste voća (prvo isprobati podnošljivost svake vrste). Kašicu je moguće kombinirati i s pirjanim povrćem – mrkvom ili brokulom.

Za bebe starosti od 4 do 24 mjeseca.

 

Žitne pahuljice Zob i suhe šljive

zitne-pahuljice-zob-i-suhe-sljive

Zob i suhe šljive funkcionalne su žitne pahuljice namijenjene bebama koje muči tvrda ili neredovita stolica. Pozitivno djeluju na poticanje rada crijeva jer su bogate nježnim vlaknima. Mogu se koristiti već od 6 mjeseci nadalje.

Također se pripremaju s mlijekom koje dijete inače konzumira – majčinim mlijekom ili mliječnim pripravkom po izboru. Sadrže gluten.

Za bebe starosti od 6 do 24 mjeseca.

 

Pune vitamina, probiotika, ali bez dodanog šećera

Obje žitne pahuljice iz linije Expert sadrže probiotičku kulturu Bifidobacterium lactis koja je slična bifidobakteriji nađenoj u probavnom traktu dojene djece. Lako su probavljive zbog posebnog procesa proizvodnje kojim se ugljikohidrati razgrađuju na manje i lako probavljive sastojke. Bogate su željezom, cinkom i kalcijem te vitaminima A, D, C, B1, B6, niacinom i folnom kiselinom, ali bez dodanog šećera.

Dolaze u pakiranju od 250 g.

Više o kompletnoj ponudi Nestlé žitnih pahuljica pročitajte na stranici Nestlé Bebe, a novosti pratite i na Nestlé Facebook stranici.

 

Darujemo 10 Nestlé Expert poklon paketa!

klininfo expert web350x180

Ako vam se bliži period dohrane ili već papate žitne pahuljice, u našoj igri darivanja imate mogućnost osvojiti poklon paket za svoju bebu te isprobati nove žitne pahuljice iz Nestlé Expert linije. Sve što trebate je odgovoriti na nekoliko pitanja o dohrani svojih beba, ispuniti prijavnicu i doći nam ponovno u ponedjeljak, 7. srpnja 2014., kada ćemo objaviti imena 10 sretnih dobitnika.

A DOBITNICI SU BEBAČI I BEBAČICE OVIH MAMA I TATA:
Ivana Tomišić Pantelić, Pula
Silvija Fadiga, Valpovo
Monika Sulemanović, Zagreb
Andrea Ivković, Strmec
Ivana Božičević, Osijek
Cvita Carević, Split
Dubravko Badalić, Novska
Tihana Gregorić, Žminj
Petra Miočić, Mali Lošinj
Gordana Zebec, Betina

ČESTITAMO I ŽELIMO VAM FINO MLJACKANJE I PAPANJE.

HVALA SVIMA NA SUDJELOVANJU!