Timu suradnika stručnjaka koji odgovaraju na pitanja čitatelja na Klinfo.hr portalu nedavno su se pridružili Ivana i Goran Purić, inženjeri prehrambene tehnologije – nutricionisti, koji su se izmeđuostalog specijalizirali i za prehranu beba i djece. I sami su roditelji te niz godina na temelju najnovijih znanstvenih studija, vlastitog iskustva i rada s drugim roditeljima proučavaju optimalnu prehranu za djecu. Mališanima je kod intenzivnog rasta i razvoja potrebna najkvalitetnija moguća prehrana koja će oblikovati njihove navike i zdravlje za cijeli život. U tu svrhu pokrenuli su i Savjetovalište za nutricionizam i dijetetiku – eHrana.

Iako često toga nismo svjesni, učenje zdravih prehrambenih navika počinje već s uvođenjem krute hrane, odnosno s dohranom“, kaže nam Ivana Purić objašnjavajući kako se tada dijete upoznaje s novim okusima i stvara preferencije, odnosno roditelji se suočavaju po prvi puta s izazovima hranjenja.

Roditelji imaju najviše nedoumica, pitanja i problema upravo kod uvođenja krute hrane, pa su Ivana i Goran Purić osmislili zanimljiv proizvod – jelovnik za uvođenje krute hrane za bebe od 6 do 9 mjeseci.

Jelovnik je namijenjen svim roditeljima koji žele uspješno uvesti krutu hranu u prehranu svoje bebe. On služi kao pomoć kod nekoliko često postavljanih pitanja koje mlade roditelje uvijek muče:

Kako uvesti prvi obrok?
Kada uvesti prvi obrok?
Kako izbjeći alergije?
Kojim redosljedom uvoditi namirnice?

Osim konkretnih savjeta, uputa i odgovora na ova pitanja, jelovnik sadrži i:

Listu za kupovinu i recepte
Količine hrane po obroku

U grafički prekrasno uređenom i preglednom jelovniku roditelji će pronaći: naslovnicu, upute za korištenje, tablični prikaz obroka za 7 dana, listu za kupovinu i pripadajuće recepte. Svaki jelovnik sadrži 21 obrok krute hrane (3 obroka dnevno x 7 dana) i količine namirica koje treba konzumirati u svakom obroku (bez vaganja).

Obroci od kojih se jelovnik sastoji pomno su izabrani kako bi zadovoljili sve nutritivne potrebe vašeg djeteta!

 

Darujemo jelovnik za uvođenje krute hrane za bebe od 6 do 9 mjeseci!

Jelovnik-za-djecu-6-do-9-mjeseci

Ukoliko i vas uskoro očekuje period dohrane, odnosno izazov uvođenja krute hrane, kašica, novih namirnica i okusa, sudjelujte u našoj igri darivanja i osvojite jelovnik za svoju bebu, posebno napravljen za vas u Savjetovalištu za nutricionizam i dijetetiku – eHrana.

Sve što trebate je odgovoriti na pitanje iz ankete, popuniti obrazac s vašim podatcima za dostavu i doći nam ponovno 11. travnja kada ćemo objaviti ime sretnog dobitnika.

Sretno!

 

DOBITNICA:

Ivana Čulina, Zadar

 

Čestitamo! Hvala svima na sudjelovanju!