Je li mijenjanje i kombiniranje adaptiranog mlijeka štetno za bebu?

Poštovani, imam pitanje u vezi prehrane bebe od dva i pol mjeseca starosti. Ivan je rođen 13. 12. 2017. u 34. tjednu s 2430 g i 45 cm. Apgar 10/10 i svi nalazi odlični. Budući da je nedonošče, svakako je morao jesti nadohranu (PreNAN), ali je jeo mjesec i pol dana moje izdojeno mlijeko koje je bilo savršeno kvalitetno. Sada ima 5 kg. Nakon PreNana smo prešli na Aptamil 1 koji se jako pjeni. Ta hrana ga zasiti i ne gadi mu se, ali stolicu ima svaki treći ili četvrti dan i dosta je nadut. Međutim, stolica je odlične boje (zlatnožuta) i nije tvrda.

Probala sam sa Hipp-om Bio, ali ništa se nije promijenilo. Bebimil ne voli. U Mulleru sam kupila Milumil 1. To je jeftinija varijanta Aptamila. Proizvodi ista firma i imaju isti sastav, istu količinu vitamina, minerala i sl. Je li takvo mijenjanje hrane opasno za njega te mogu li kombinirati Milumil i Aptamil kao da su ista hrana ili pričekati da potrošim Aptamil pa prijeći na Milumil? Srdačan pozdrav!

Poštovana,

mijenjanje hrane nije štetno, mogu se kombinirati Milimil i Aptamil dok ne pređete na cijeli Milumil. Za stolicu je bitno da nije tvrda. Nekada probavu olakšava ako dijete uzima probiotik.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Pitajte me Moji odgovori