Beba stalno bljucka i traži jesti svakih sat vremena

Poštovanje! Imam bebu staru 17 dana. Ne dojim, nego jede adaptiranu hranu. Kad smo došli kući iz bolnice koristili smo Bebimil, no beba je počela dobivati grčeve i prešli smo na Aptamil. Međutim, grčevi su se malo smirili, ali beba je gladna svakih sat vremena, to je plač, ljutnja, jednostavno dijete je gladno. Bez obzira na to jede li ono 30,50 ili 100 ml. Sad smo prešli na 100 ml, dijete traži svakih sat vremena jesti.

No, brine me to što ono stalno bljucka, pogotovo poslije jela. Sad je već 3 puta bilo u mlazu. Ne znam jel mu hrana ne odgovara ili što više? Nemoguće da je gladan svakih sat vremena. Vidim da ga to bljucanje baš muči. Smijem li sad prijeći i na koju drugu hranu ? Dajte mi Vi savjet. Hvala!

Poštovana,

smijete prijeći na drugu formulu, ali bi bilo dobro da se posavjetujete s pedijatrom zbog bljuckanja u mlazu, pogotovo ako se javlja sat ili više nakon obroka. Moguće je da se radi o refluksu. Osim toga pazite na podizanje za podrigivanje tijekom i nakon obroka te veličinu otvora na bočici.