Beba pojede jako malo kašica, odbija AD mlijeko i želi samo sisati

Poštovana, moja curica je prije nekoliko dana napunila 9 mjeseci. Aktivna je, vesela, puzi, podiže se na nogice, guguće. Dosad sam je samo dojila, dohranu smo uveli sa 6 mjeseci. Nemamo nikakvih problema s prihvaćanjem dohrane, sve okuse prihvaća, ali problem je u količini – pojede zbilja jako malo i odbija dalje jesti, protestira i traži dojku. Pokušavam joj uvesti adaptirano mlijeko jer je u protekla dva i pol mjeseca dobila svega 700 g, gladna je, noću se budi jako često, nakon nepunih sat vremena (neovisno o skokovima) – ali adaptirano odbija u bilo kojem obliku: ne želi bočicu čašicu, žličicu. Samo dojka prolazi. Pretpostavljam da je problem jer joj ja pokušavam dati adaptirano, i odbija ga jer želi mene, moje pravo mlijeko, ali nema mi tko pomoći pri hranjenju pa da eventualno tako nešto dodatno pojede. Jako sam već iscrpljena, osjećam da joj je to moje mlijeko sad već premalo – pogotovo obzirom na njene sadašnje aktivnosti tijekom dana. Imamo voćnu kašicu ujutro, povrće s žitaricama poslijepodne i navečer kašicu za laku noć, ponekad između zna pojesti mrvicu jogurta, ali sveukupno gledano – svega pojede jako malo. Kašice, povrće i sve ostalo pripremam sama i nije mi to problem, dodajem i svježi sir, i svašta nešto kako bi makar to malo što pojede bilo što raznovrsnije, nutritivno bolje, i na koncu, zasitnije, ali voljela bih da nekako prihvati još i adaptirano mlijeko. Puno hvala na Vašem vremenu i odgovoru!

Poštovana,
ne zabrinjavajte se količinama krute hrane koju vaše dijete pojede. To joj još uvijek nije glavni izvor energije. Važno je da vaša curica dobro prihvaća različite okuse.

Nastavite s dojenjem dok god to odgovara vama i vašem djetetu. Možete pokušati s dodatkom drugog adaptiranog mlijeka, jer variraju u okusu. Uz to, možete kašicama dodavati žitarice kako bi bile zasitnije.