Ako vam je dijete na prehrani bez glutena, bijelog šećera i laktoze, teško je pronaći ukusnu slasticu. Ili? Recept koji vam donosimo u tren oka pobija ovu tvrdnju. Za vječni čokoladni klasik – čokoladnu tortu bez brašna potrebna su vam samo četiri sastojka. Kremasta iznutra, meka izvana. Torta za poželiti i za prste polizati!

Potrebno vam je:

  • 120 g blanširanih badema
  • 120 g tamne čokolade
  • 120 g maslaca
  • 3 jaja

Priprema:

  • Čokoladu otopite na pari pa dodajte maslac i miješajte dok se u potpunosti ne povežu.
  • Lagano ohladite i dodajte žumanjke. Dobro pomiješajte.
  • Bademe ubacite u blender pa ih pretvorite u brašno i ubacite u smjesu. Bjelanjke istucite u snijeg i lagano ih umiješajte u smjesu.
  • Kalup za pečenje premažite maslacem, ulijte smjesu i pecite oko 40 minuta na 160 stupnjeva. 

U slast!