Koliko smo samo puta od naših mama i baka čuli da se stari kruh ne baca! No, što s njime kada više nije za jesti? Prvo što nam pada na pamet je da ga umočimo u jaja i malo mlijeka i kruh je spreman za pohanje. Druga asocijacija su krušne mrvice i kockice za juhu koje se rade od starog kruha. No, jeste li znali da kruh od prekjučer možete pretvoriti u slastan i brz desert? Evo i kako…

Sastojci:

  • 6 kriški staroga kruha
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 50 grama grožđica
  • 4 jaja
  • 400 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica mljevenog cimeta

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Stari kruh natrgajte na manje komade i stavite u lim za pečenje. Preko kruha prelijte otopljeni maslac i grožđice.

U posudu pomiješajte jaja, mlijeko, šećer, cimet i vaniliju dok se ne sljube svi sastojci. Prelijte smjesu preko kruha. Kruh utisnite vilicom tako da bude u potpunosti prekriven smjesom. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 45 minuta. I to je to!

Dobar tek!

[PROČITAJTE JOŠ: Obiteljski ručak za 30 kuna – kremasti složenac od krumpira i sira]