Vjerovali ili ne, ali najfinije slastice ne moraju uvijek biti i najteže za pripremu. Naprotiv, mogu biti i veoma jednostavne, a dokaz za to je upravo ovaj recept za domaći ferrero rocher. Kad ga probate, uvjerit ćete se da se nimalo ne razlikuju od originala, a priprema je brza i jednostavna.

Sastojci:

  • 100 g napolitanki s lješnjakom
  • 150 g lješnjaka
  • 200 g Nutelle
  • 150 g čokolade (za kuhanje ili mliječne)
  • 4-5 žlica ulja

Priprema:

  1. Lješnjake najprije na nekih 8-10 minuta stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte.
  2. Napolitanke izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutellu i sve sjedinite.
  3. Oblikujte kuglice i ostavite ih u frižider da se ohlade. (Ako je masa premekana za oblikovanje kuglica, najprije nju stavite u hladnjak na neko vrijeme, da se malo stegne.)
  4. Istopiti čokoladu s uljem na laganoj vatri pa umakati kuglice. Ovisno o vrsti čokolade, možete dobiti različit izgled kuglica, ali u svakoj varijanti su veoma ukusne.

(Izvor: Kuhajtesnama.com)

Recepti za muffine koje obožavaju sve generacije