Nemate više ideja za ručak? Mi ćemo vam servirati jednu za prste polizati. Jednostavan složenac od krumpira u kombinaciji s kremastim bešamel umakom gotov je za tili čas i ne košta puno. Možete ga začiniti svježim peršinom ili nekim drugim omiljenim začinom. Za pripremu ovog jela potrebno vam je 15-ak minuta, a za cijeli postupak oko sat vremena. Pa krenimo na kuhanje ručka!

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 4 krumpira
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 ½ šalica mlijeka
  • 100 g ribanog sira
  • svježi peršin
  • crvena paprika
  • sol, papar

Priprema:

  • Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Maslacem premažite kalup za pečenje.
  • Krumpir i luk nasjeckajte na tanko. U zdjeli zagrijte vodu visine do pet cm, neka zavrije pa ubacite nasjeckani krumpir i žličicu soli. Kuhajte pokriveno pet minuta.
  • Maknite pa u istoj zdjeli otopite maslac. Pirjajte nasjeckani luk, a kad omekša maknite ga s vatre. Otopite još žlicu maslaca pa dodajte brašno i pomiješajte. Začinite soli i paprom.
  • Neka se kuha dvije minute, pa dodajte toplo mlijeko. Miješajte dok ne dobijete gusti umak.
  • Na kraju ubacite sjeckani peršin. U umak ubacite krumpir i luk pa ih rasporedite po kalupu. Pecite oko pola sata otkriveno, a zatim pospite sirom i crvenom paprikom i pecite dok se sir ne otopi.

Dobar tek!

(Recept je preuzet s gastro.hr)

Mesna torta: recept za obilan, ukusan i jeftin obrok