Jesenske rolice za izbirljivce

Ako vaš mališan nije oduševljen idejom da jede bundevu/tikvu/buču ili špinat, donosimo vam fini recept kojim ćete ga sigurno pridobiti da uživa u ovim zdravim namirnicama.

pumpkin-970235_1280

Trebat će vam:

  • 500 g bundeve
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 250 g smrznutog špinata
  • 200 g feta sira
  • 3 lista lisnatog tijesta (po 250 g svaki)
  • 1 jaje
  • 1 žličica sezama

Priprema:

Pećnicu upalite na 200°C da se ugrije. Očistite bundevu i uklonite sjemenke. Zatim ju nasjeckajte na kockice od jednog centimetra. Prelijte kockice s jednom žlicom maslinovog ulja, ravnomjerno rasporedite po tepsiji u jednom sloju te stavite u pećnicu na 20 minuta.

Ostatak ulja ugrijte na tavi. Sitno nasjeckajte luk i češnjak i na laganoj vatri dinstajte 5 minuta. Dodajte smrznuti špinat i miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Zajedno kuhajte oko 10 minuta. Nakon toga dodajte pečenu bundevu i mrvljeni feta sir. Začinite s malo soli i paprom. Punjenje za rolice je gotovo.

Pećnicu pojačajte na 220°C.

Svaki list lisnatog tijesta presijecite na dvije polovice kako biste dobili 6 komada. Na svaki uz jedan rub ravnomjerno rasporedite 1/6 punjenja. Suprotni rub namažite jajetom koje ste prethodno izlupali. Počevši od strane na kojoj je punjenje, zarolajte rolice prema dijelu premazanom jajetom koje će poslužiti kao "ljepilo".

Postupak ponovite i s ostatkom tijesta. Gotove rolice stavite na papir za pečenje tako da dio gdje se preklapa bude okrenut prema dolje. Svaku rolicu narežite na 4 komada. Za kraj ih sve premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama sezama.

Pecite ih oko 25-30 minuta dok ne poprime zlatno-žutu boju.

A zatim, dobar tek i uživajte u prefinim jesenskim rolicama koje možete poslužiti uz umak od rajčice djeci ili odraslima uz čili-umak.

Zgodno kod ovog recepta je što ga možete pripremiti do posljednjeg koraka kada rolice narežete na manje dijelove te zamrznuti. I uvijek kada ste u žurbi izvaditi iz zamrzivača i vrlo brzo imati ukusnu večeru koju inače ne biste stigli pripremiti. U slast!