Stiglo je hladno vrijeme i svi tražimo nove kućne oblike zabave za naše mališane.

U današnjem tutorialu ćemo vam pokazati kako napraviti super vlakić koji garantira sate i sate super zabave, prvo u izradi a kasnije i u igri.

Za izradu nam je potrebno:

  • Kutija od jaja
  • Rolice od toaletnog papira
  • Pik traka
  • Komadić špage ili trake
  • Karton

Za početak izrežemo pola kutije od jaja i malo zaoblimo rubove. To su vagoni našeg vlaka. Možemo ih ostaviti da budu u komadu ili ih možete rezati da budu po dva u paru. Ljepše izgledaju kad su po dva no onda se dosta prevrću kad ih djeca voze tako da ipak preporučamo prvu opciju, da budu u cjelini.

Dok mališan boja vagone, izrežemo jednu rolicu na pola i zalijepimo  ju na polegnutu drugu rolicu. To je lokomotiva.

Sad zajedno s mališanom opcrtamo neki okrugli predmet, to su kotači, izrežemo i zalijepimo na lokomotivu i vagone.

Na donjem dijelu rolice probušimo rupicu i kroz nju provučemo špagu, isto ponovimo s prednjim vagonom i vlak je spreman za igru.

Naravno, nedostaju tračnice! Za njih koristimo pik traku koju mališani lijepe na pod u trakicama, kako bi dobili oblik tračnica.

Na stol im ponudimo razne kamenčiće i zrnje koje mogu stavljati u vagone koji prevoze teret.

Uživajte u igri sa svojom djecom!

Teta Maja/Mali kreativci

* * * *

Mali kreativci

Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.

U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život. Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.