Pod stručnim vodstvom mlade spisateljice i autorice popularnih slikovnica o Hrkalu Jelene Pervan početkom veljače počinju radionice kreativnog pisanja. Djeca u dobi od 8 do 12 godina mogu se prijaviti na Hrkalovu školicu koja će se održavati ponedjeljcima u Centru “Pričaj mi”, od 05. veljače te utorcima u Dječjoj knjižnici Marina Držića, od 06. veljače.

Mali polaznici Hrkalove školice svladat će tajne spisateljskog zanata igrajući se riječima, pričajući priče i pišući o zanimljivim temama. Djeca će pokušati oblikovati svoje likove, izmišljat će nesvakidašnje rasplete i zapisivati ih, a pri kraju svake radionice, uz pomoć krpenog lutka Hrkala, svoju priču predstaviti grupi.

Klinci koji žele dolaziti u knjižnicu mogu se prijaviti na e-mail: ana.pavlek@kgz.hr, a oni kojima je bliži Centar Pričaj mi, prijavu mogu poslati na info@pricajmi.hr. Prijave su otvorene, a sve radionice su besplatne.

Nakon što završi ciklus od 10 radionica, sredinom travnja bit će organiziran i književni susret za roditelje, prijatelje i sve zainteresirane kojima će mali sudionici čitati svoje tekstove i od Hrkala dobiti diplomicu o završenoj školi.

Najglasniji medvjedić u gradu Hrkalo rijetko kad je budan, ali obećaje da će dati sve od sebe da bude odmoran ponedjeljcima i utorcima od 17:30 do 18:00 sati jer ne želi ni za što propustiti školicu kreativnog pisanja.

Voditelji Hrkalove školice

Medo Hrkalo, najveći je pospanković u šumi i najveća hrkalica na čitavome svijetu. Hrkalo spava po cijele dane, ali ne zato što je lijenčina već zato što obožava sanjati i sanjariti. Jedan dan je kuhar, drugi je već dan astronaut, a trećeg dana Hrkalo je profesionalni brojač zvijezda na nebu.

Jelena Pervan, autorica je serije slikovnica o medvjediću Hrkalu – “Hrkalo”, “Hrkalo i Kamilica” i “Hrkalo i Drijemalo” u izdanju Evenia. Osim slikovnica o Hrkalu i slikovnice “Doktor Crveni Nos” objavljene su joj i knjige: “Pjegava Iva”, “Brbljava Iva” i “Čarapica Pričalica.” Piše uvijek i svugdje, a najbolje priče stvori onda kad ih nema gdje zapisati, zato doma čuva kutiju punu salveta, kuverti, računa i kutijica na kojima su ispisane njene najdraže pustolovine. Da nije “piskinja” bila bi vozačica podmornice ili uzgajivačica divovskih mrkvi.