Grad Samobor će od ovog četvrtka postati jedan veliki cirkus. Ovogodišnji, već tradiocionalni, sedmi po redu, cirkuski ulični festival u Samoboru (CU’FUS) trajat će četiri dana, na Trgu kralja Tomislava i u parku kod Samoborskog muzeja, a počinje u četvrtak, 18. svibnja u 19 sati paradom i performansom otvaranja festivala. U petak, 19. svibnja u 11:00 sati u parku se odvija Cirkokolaž (predstava za najmlađe), a od 17 sati pa sve do ponoći će se održati 6 predstava i 2 performansa.

U subotu i nedelju je također planiran bogat cirkuski ulični program (preko 15 predstava dnevno), Cu’fusek (dječji program, predstave i animacija), Cirkuska gala večer, Chillibar na Cu’fus-u (dnevni glazbeni program u parku), Cu’fuzik (glazba na Cu’fus-u), Cu’fusarije (cirkuske radionice), prezentacije na Cu’fus-u, eko kutak, gastro ponuda, nagradne igre i još puno, puno cirkusarija… U nedelju, 21. svibnja u 20:30 Cu’fus zatvara cirkuska poslastica Cirkobalkana kaos cabaret na pozornici u parku kod Muzeja.

Festival je posvećen cirkuskoj/izvedbenoj uličnoj umjetnosti. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, equilibriste, fizičko kazalište, performere, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije građana. Program na festivalu je besplatan uz obaveznu donaciju u šešir.

Detaljan program možete vidjeti OVDJE.

Svi pod mus’ na Cu’fus!!!