Prema novom Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, koji je 01.01. stupio na snagu, dosadašnji jednogodišnji rodiljni dopust dijeli se na dva dijela – na rodiljni i roditeljski dopust, a očevima i majkama novorođene djece omogućuje se da sami izaberu tko će i u kojem razdoblju ostati kod kuće i brinuti se za dijete.

Rodiljni dopust traje prvih 6 mjeseci od rođenja djeteta, pri čemu je majka obvezna iskoristiti samo prva 42 dana dopusta, a zatim će to pravo moći iskoristiti i otac.


Nakon rodiljnog dopusta roditelji imaju pravo na šestomjesečni roditeljski dopust, a zakonodavac im dopušta da ga iskoriste do osme godine djetetova života odjednom ili u dijelovima, u razdoblju koje im najviše odgovara.


Roditeljski dopust za prvo i drugo dijete trajat će 6 mjeseci, a za blizance, treće i svako iduće dijete 30 mjeseci.


Za prvih 6 mjeseci rodiljnog dopusta roditelj će primati naknadu u iznosu pune plaće, a za drugih 6 mjeseci 80% proračunske osnovice.


Osim poticanja roditeljstva, cilj novog Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama jest omogućiti majkama i očevima da ravnopravno skrbe o djeci, ojačati prisutnost obaju roditelja na tržištu rada te veću ekonomsku neovisnost žena i njihovo profesionalno napredovanje.


Uz određene preduvjete, roditelji će moći koristiti i rad s pola radnog vremena te pravo na skraćeno radno vrijeme, a majke koje doje imat će pravo na stanku za dojenje. (Hina)