Najpoznatija svemirska agencija NASA odlučila je udružiti snage s LEGO-om s kojim je potpisala takozvani “Svemirski akt” odnosno ugovor prema kojem će zajednički raditi na inspiriranju djece da se bave znanošću, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom.

Kako bi i simbolički obilježili ovu suradnju, malena LEGO svemirska raketa bit će lansirana u svemir zajedno s NASA posadom koja uskoro kreće na zadnju misiju STS-133.

Prema trogodišnjem ugovoru NASA će ponuditi svoje istraživačke misije u svemiru tj. zanimljive teme, a LEGO će prema njima izgraditi posebnu seriju kockica. Igranjem i građenjem, djeca će učiti o znanosti i tehnologiji.

Kampanja je dobila ime “Gradimo i istražujemo našu budućnost”, a LEGO će pomoću stručnjaka NASE, sljedeće godine izbaciti na tržište četiri nova, različita svemirska seta kockica. Setovi će biti različito zahtjevni, tako da se njima mogu igrati oni najmanji, ali i već veliki klinci.

Ovi projekti ne samo da potiču kreativnost među djecom,  već u male graditelje ulijevaju stvarni osjećaj za inženjerstvo i načela dizajna koje NASA koristi svakodnevno. Zabavne aktivnosti učenja mogu pomoći u inspiriranju djece da postanu sljedeća generacija istraživača.

NASA će ove posebne LEGO setove poslati i svojim astronautima u Međunarodnu svemirsku postaju. Kockice će biti pravi izazov astronautima, jer neće ih lako biti složiti u uvjetima mikrogravitacije.

(JK, Izvor: BNO News)