Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da 75% mladih osjeća kako bez Interneta ne bi mogli živjeti. Report koji je objavila online humanitarna udruga YouthNet također kaže kako 4 od 5 mladih osoba traži praktične savjete na Internetu, odnosno da nemaju više potrebu o svojim problemima govoriti oči u oči s nekom osobom. Sve je na Internetu i dovoljno je.

Nadalje, čak 76% mladih smatra Internet sigurnim mjestom “tako dugo dok znaš što radiš”. To potvrđuje i psiholog sa Otvorenog sveučilišta Graham Jones koji kaže da su žrtve prevara i krađa obično ljudi u srednjim godinama, te dodaje kako su mladi srasli s tehnologijom i poznaju je na najdubljim razinama.

Mladi spadaju u grupu sofisticiranih korisnika Interneta, a na površinu sve više dolazi činjenica da su roditelji i odrasli ti koji imaju problema s novim tehnologijama. Zato bi se uskoro upozorenje “roditelji pazite što djeca rade na Internetu” moglo okrenuti u “moram paziti što moji roditelji rade na Internetu”.   

“Digitalni urođenici”

Istraživanje je pokušalo otkriti i kako Internet utječe na dobrobit mladih starosti od 16 do 24 godine. Njih je profesor i autor istraživanja Michael Hulme sa Lancaster Universityja nazvao “digitalni urođenici” jer su srasli s okolinom bogatom kompjuterskim i mobilnim tehnologijama.

Za mlade je Internet sastavni dio njihova svijeta i ne postoji kao nešto virtualno, kao nešto što je izvan stvarnog fizičkog svijeta.

(Izvor: BBC News)