U povodu Međunarodnog dječjeg dana u radijskom i televizijskom programu, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i predstojnica Ureda UNICEF- a za Hrvatsku Tanja Radočaj zajedno su pozvale urednike radijskih i televizijskih medija da u nedjelju, 1. ožujka, u što većoj mjeri uključe djecu i mlade u svoj redovni program.

Riječ je o globalnoj inicijativi UNICEF-a koja se ostvaruje proteklih petnaestak godina, a ove godine obilježava se 1. ožujka pod sloganom “Zajedno za djecu – uključite djecu u program”. Brojne redakcije širom svijeta svake godine obilježavaju taj dan, svaka na svoj jedinstven način, čime omogućuju djeci, mladima, ali i svojim javnostima, da čuju više o temama koje zanimaju djecu i mlade, o njihovim željama, snovima i svemu ostalome što im je važno. Mnoge od njih pritom pronalaze kreativne putove afirmiranja djece i promicanja dječjih prava u brojnim područjima.

Stoga pravobraniteljica za djecu i predstojnica UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku apeliraju na sve televizijske i radijske kuće da toga dana u što većoj mjeri uključe djecu i mlade u svoj redovni program – emitiranjem emisija o djeci i mladima, za njih ili uključivanjem djece u sam proces stvaranja programa.