48. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF održat će se od 14. do 19. rujna u Zagrebu, a u svom će službenom programu prikazati trinaest predstava iz devet zemalja i pružiti publici pregled europskog, domaćeg i regionalnog lutkarstva.

PIF će tradicionalno biti najavljen 12. rujna povorkom lutaka kroz grad koju će predvoditi gigantska maskota festivala Pifko, a u sklopu popratnih programa bit će održane radionice lutkarstva za sve uzraste, treća izložba dječjih radova Lutka, maska, PIF! (od 11.9. u EtnoArt Galeriji) i niz predstava na otvorenom.

Ovogodišnji PIF ravnopravno predstavlja tri različite tendencije u lutkarstvu – repertoarne predstave u kojima se demonstrira vještina tradicionalnog lutkarstva, predstave koje eksperimentiraju i proširuju lutkarsku formu te novi trend europskog kazališta – predstave namijenjene najmlađoj publici koja se prvi put susreće s kazalištem. Urednica programa ovogodišnjeg PIF-a Livija Kroflin ističe da će PIF pokazati čudo oživljene materije i snagu kazališta animacije u kojem je animirano ama baš sve, a istančanijim dušama možda ukazati na jedinstvo čovjeka, lutke, trave i kamena.

Novina ovogodišnjeg programa je filmski program ovogodišnjeg PIF-a, u sklopu kojeg će biti prikazan niz lutkarskih filmova, među kojima su i kultni filmovi studija Aardman o Wallaceu i Gromitu, ali i popularna televizijska serija Radio Televizije Novi Sad Lutkomendija, čije je prikazivanje posvećeno autoru ovog regionalnog Muppet Showa, nedavno preminulom Milivoju Radakoviću.

Ulaznice za 48. PIF možete kupiti u pretprodaji 10. i 11. rujna u KUC-u Travno. Nakon 14. rujna moći ćete ih kupiti i na blagajnama dvorana u kojima se održavaju predstave. Ulaznice za predstave bit će dostupne i putem internetske stranice www.pif.hr, na kojoj možete pronaći i cjelokupan program festivala.

Detaljan program po danima potražite OVDJE.

 

DARUJEMO ULAZNICE ZA LUTKARSKE PREDSTAVE!

Organizatori 48. PIF-a nisu ni ove godine zaboravili malene ljubitelje lutkarskog kazališta pa će darovati 3×2 ulaznice za sljedeće predstave:

O janjetu koje je palo s neba – 1 x 2 ulaznice
– srijeda, 16. rujna, 17 h, Zagrebački plesni centar
– za djecu 2+

Kako je izmišljeno letenje – 1 x 2 ulaznice
– petak, 18. rujna, 19 h, Zagrebačko kazalište lutaka
– za djecu 7+

Mišja priča – 1 x 2 ulaznice
– subota, 19. rujna, 11 h, KUC Travno
– za djecu 3+

Sve što trebate je popuniti donju prijavnicu i doći nam ponovno 14. rujna 2015. kada ćemo objaviti imena triju sretnih dobitnika.

DOBITNICE

O janjetu koje je palo s neba
– srijeda, 16. rujna, 17 h, Zagrebački plesni centar
Josipa Jelčić Bjelajac – 1×2 ulaznice

Kako je izmišljeno letenje
– petak, 18. rujna, 19 h, Zagrebačko kazalište lutaka
Ivanka Markić – 1×2 ulaznice

Mišja priča
– subota, 19. rujna, 11 h, KUC Travno
Ivana Varjačić – 1×2 ulaznice