I ovog svibnja Ivanić-Grad postaje domaćin najveselijeg festivala u Hrvatskoj i regiji, a osim mnoštva različitih igračaka, svi posjetitelji moći će vidjeti, sudjelovati i uživati u bogatom i raznovrsnom pratećem programu i aktivnostima tijekom dva festivalska dana od 9:00 do 17:00 sati uz besplatan ulaz za sve. Ovogodišnje novosti uključuju Festival dječjih zborova i burzu igračaka te još veći broj izlagača i posjetitelja.

Treću godinu zaredom, 21. i 22. svibnja, u Ivanić-Gradu će se održati sada već tradicionalni Festival igračaka, jedino događanje u Hrvatskoj i regiji u potpunosti posvećeno igračkama, igri i zabavi. Pod sloganom „Igra nikad ne umara“, ovo jedinstveno događanje na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom, sve što nas može zaigrati i vratiti u djetinjstvo ili nam jednostavno izmamiti osmijeh na lice. Djeca i odrasli moći će provesti dva dana u carstvu igračaka i bezbrižnoj igri, uživati na Festivalu dječjih zborova, kazališnim predstavama dječje tematike, mnoštvu radionica i igraonica za djecu te vidjeti izložbe raznovrsnih igračaka. Ulaz na Festival, kao i sve ostale popratne aktivnosti i sadržaji za djecu te ostale posjetitelje su besplatni, a iz Zagreba će do Ivanić-Grada biti organiziran i poseban vlak Juicy Kids Express.

Festival će se održavati u i oko sportske dvorane Žeravinec, oba dana od 9:00 sati do 17:00 sati, a od igračaka koje će posjetitelji moći vidjeti posebno se ističu autentične hrvatske igračke HAI! inspirirane hrvatskom kulturnom baštinom, osmišljene od strane studenata Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta. Uz njih, na Festivalu će izlagati i mnoštvo drugih proizvođača, distributera i sastavljača raznih igračaka od kojih se izdvajaju Eko igračke Adamović, Brick by Brick i drugi, a u sklopu izlagačkog programa ističe se i atraktivna izložba modela vlakova i željeznica.

Uz zabavu na izlagačkom dijelu, i ove godine bit će organizirana Mala škola zaboravljenih igara na kojoj će se nove generacije djece imati priliku upoznati s igrama poput „gumi-gumi“ i pikulanja dok će se oni malo stariji na taj način ponovno vratiti u djetinjstvo. Ove godine, ponovno će se održati i zabavno natjecanje „Alka na tatinim leđima“ koja je lani izazvala velik interes među mališanima te posebno njihovim tatama. Uz to, organizirano je i mnoštvo igraonica i radionica za djecu te dječje kazališne predstave.

Još jedna novost ovogodišnjeg Festivala igračaka je i pokretanje burze igračaka gdje će djeca i njihovi roditelji moći donijeti i razmijeniti igračke koje im više nisu potrebne ili ih žele nekome darovati. U sklopu burze igračaka prikupljati će se i igračke za Udrugu Mali princ iz Ivanić-Grada koja okuplja roditelje djece i osoba s invaliditetom što joj daje i humanitarni karakter. Cijeli projekt osmišljen je u suradnji s ivanićgradskom komunalnom tvrtkom Ivakop, s ciljem podizanja javne svijesti, posebno kod onih najmlađih, o ponovnoj upotrebi starih predmeta te zaštiti okoliša.

Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je i poseban HŽ-ov turistički vlak Juicy Kids Express koji će 21. i 22. svibnja u 9:00 sati polaziti s Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu prema Ivanić-Gradu, a za Zagreb će se iz Ivanić-Grada vraćati u 17:10 sati. Za djecu do 12 godina vožnja je besplatna, dok cijena karte za ostale osobe iznosi 20 kn, a za dodatni bicikl 5 kn.

Organizator Festivala igračaka je Udruga Tetragon iz Ivanić-Grada, koja ima bogato iskustvo u organiziranju događaja prilagođenih djeci i mladima. Festival i ove godine ima snažnu podršku u lokalnoj zajednici pa je suorganizator Turistička zajednica Ivanić-Grad uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada.

Više o bogatom programu Festivala igračaka saznajte na i Facebook stranici Festivala igračaka.

Festival igračaka poziva vas u Ivanić Grad i daruje vam tri paketa igračaka!

Organizatori Festivala igračaka daruju mališane s 3 poklon paketa:

1. Poklon paket partnera festivala Juicy osvojio je LEON VALKOVIĆ

2. Poklon paket partnera festivala Zvečevo osvojila je LANA MERKAŠ

3. Poklon igračka partnera festivala Kućica na drvetu osvojila je KSENIJA MASLIĆ


VAŽNO je znati da se sve nagrade preuzimaju na INFO PULTU Festivala u Ivanić-Gradu za vrijeme trajanja festivala 21. i 22. svibnja od 9.00 do 17.00 sati.