Licenciju “Net Nanny” – program zaštite djece na Internetu – na sreću mnogih roditelja i onih koji će to tek postati preuzela je informatička tvrtka Security Consulting, a u promociju projekta “Sigurno na Internetu” uključio se i portal Sretno dijete. “Net Nanny” je programsko rješenje za zaštitu i nadzor djece na Internetu i računalu koje blokira pornografski sadržaj, chat sobe, internetske stranice za kockanje, online igrice…

“Dadiljom” roditelji imaju potpunu kontrolu nad radom svog djeteta na računalu. Čak se nudi i opcija određivanja koliko i kada dijete može koristiti računalo. Spomenuto programsko rješenje ima certifikate i nagrade mnogih institucija koje se bore protiv online nasilja i zlostavljanja djece.

Mnogi pričaju, rijetki nešto znaju

Sigurnost djece na Internetu javna je potreba i o tome treba javno govoriti. Mnogi će reći da o toj temi znaju ponešto, ali kada se nađu pred stvarnim problemom, shvate da, na žalost, ne znaju dovoljno i, još gore, ne znaju kome se obratiti za pomoć, a posljedice mogu biti nesagledive. Stoga su u “Security Consultingu” svojevremeno kreirali program “Sigurno na Internetu” koji od milja zovu “mali projekt s velikim ciljem”.

– Vjerujemo da je svaki oblik pomoći najmlađima velika i važna stvar za svaku zajednicu. Preuzimanje licencije “internetske dadilje” korak je dalje u tim aktivnostima, dodaje Ružica Mikešić iz PR i marketing službe.

Projekt “Sigurno na Internetu” “Security Consulting” (www.security-consulting.com.hr) provodi u suradnji s portalom www.sretnodijete.net, a u planu je obilazak škola radi educiranja školaraca i roditelja o korištenju Interneta.

O ovom projektu na našim ćete stranicama uskoro čitati više!