Omiljena hrvatska ilustratorica, Andrea Petrlik Huseinović, svojom je autorskom slikovnicom uvrštena u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu što ga objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu. Slikovnica je dobila i nagradu Kiklop te pohvalu nagrade Grigor Vitez. Andreine čarobne ilustracije prepoznate su diljem svijeta, od Čilea do Japana, a Ljubav – ona prema djeci, slikanju i samom životu autoricu je vinula u sam vrh priznatih dječjih stvaralaca, kamo i pripada.

Andreina je Ljubav posvećena djetetu.

Dijete je središte svijeta i ono izražava svoje želje, potrebe i sanje. Želi biti voljeno i prihvaćeno.Veseli se druženju i prijateljima kao i prirodi koja mu nudi prostor za igru.

Dijete se boji samoće. Ne želi biti napušteno ni zanemareno.

Dijete je čovjek u malom i stoga razumije prijezire i neslogu koja izaziva rat.

Dijete želi učiti, čitati, crtati, istraživati i znati. Prije svega, dijete želi biti sretno, jer na to ima pravo.

Jednostavne molbe univerzalna su poruka roditeljima, učiteljima i svima onima koji su dio nečijeg djetinjstva. Dijete zaslužuje živjeti u svojemu svijetu, što manje opterećeno problemima odraslih koji će ga jednom snaći.

Ne valja zanemariti i dijete u sebi koje također valja hraniti istim emocijama.

Slikovnica je uređena kao niz nepovezanih razglednica, a svaka je učvršćena porukom koju dijete šalje u svijet i moli da se njegov glas čuje.

Umiljate ilustracije obiluju simbolima te isječcima iz mnogih djetinjstava. U sebi nose uspomene te čiste i snažne emocije izražene kontrastnim bojama i prepoznatljivim predmetima.

Ljubav je jedna u nizu predivnih i kvalitetnih uradaka koje Andrea neumorno stvara za najmlađe. Još neke, vrlo zanimljive autorske slikovnice su i Ciconia Ciconia, Maleni te Plavo nebo.

Dob:3+
Naša ocjena:5/5

Izdavač: Kašmir promet
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 32
Cijena: 99kn