Želite li da napokon prestanu povremena natezanja vas i djeteta oko redovitog i pravilnog pranja zubiju, vrijeme je da upoznate Brushies, uređaj za četkicu povezan s pametnim telefonom koji pranje zubiju pretvara u dječju igru. Ova igračka osmišljena je i dizajnirana u Vukovaru, a iza nje ponosno stoji tim od petero ljudi na čijem je čelu 35-godišnji Saša Salamon, direktor tvrtke Code Consulting u kojoj je i nastao ovaj proizvod.

„Brushies je igračka koja se spaja na bilo koju postojeću četkicu za zube. Kada dijete počne četkati zube, aktivira se softer koji će se moći besplatno skinuti s interneta. Odmah potom na sučelju telefona ili tableta pojavljuje se grafika koja podsjeća na crtane filmove“, objašnjava Saša Salamon te dodaje da djecu igra motivira da četkaju zube pune dvije minute.

Kada djeca pravilno četkaju zube i pravilnom brzinom, pumpaju se baloni, koji, kad puknu, izbacuju konfete. Ako kojim slučajem dijete prestane prati zube, aplikacija se automatski zaustavlja.

Brushies još nije u prodaji, a kad ga stave na tržište, ističe Salamon, najprije kreću u osvajanje Amerike, a potom i Europe. Ne sumnjaju u svoj uspjeh jer napominje da su povratne reakcije djece i roditelja izuzetno pozitivne.

“Uspješno smo spojili igranje igrica s pranjem zubiju koji se moraju svakodnevno prati. Djeca će pomoću Brushiesa vrlo brzo zavoljeti prati zube, pravilno i dovoljno dugo, što je najbitnije”, napominje vukovarski poduzetnik.

Brushies će se moći kupiti u raznim bojama, ali s različitim životinjskim likovima. Ideja im ne manjka pa stoga i dalje punom parom planiraju razvijati ovaj zanimljiv uređaj.

„Ideje su proširiti sustav na multiplayer, kako bi se djeca igrala s prijateljima i međusobno se motivirala još više. Također planiramo verzije za razne dobne skupine, ali i za odrasle“, za kraj objašnjava Salamon.