Još samo “dugih” sedam dana dijeli nas od jedne od najljepših božićnih čarolija. Točnije, 01. prosinca i službeno započinje Božićna priča obitelji Salaj koja je sve, samo ne obična. Na jednom od najpoznatijih imanja u Grabovnici pored Čazme ove godine zasjat će više od dva i pol milijuna lampica koje s nestrpljenjem čekaju prve posjetitelje. Svjetleće instalacije bit će postavljene na nekoliko hektara čarobne bajke u kojoj će glavnu ulogu igrati svjetleći sobovi, snjegovići, štrumfovi, anđeli i nezaobilazne kočije.

Što nas sve očekuje?

Na imanju će biti postavljene i velike božićne jaslice, a kako bi ugođaj bio potpun svirat će tradicionalne blagdanske pjesme. No, to nije sve, jer ove godine za “pjevanje” su zadužene i lampice iz kojih će se moći čuti razne prigodne melodije. Svake godine sve je više ljudi koje posjećuje ovo bajkovito mjesto, pa je obitelj Salaj proširila šetnicu te poradila na dodatnom broju animatora.

Posjetitelje će dočekati i veliko Adventsko selo u kojem će gladni i žedni, mali i veliki, imati priliku probati autohtone specijalitete domaćih proizvodača. Bit će postavljeno i klizalište na kojem će najmlađi moći pokazati svoja klizačka umijeća. Za 45 minuta klizanja roditelji će morati izdvojiti 20 kuna, a u cijenu je uračunat i najam klizaljki. I nebo će na “svoj način” sudjelovati u božićnoj bajci jer će svake večeri biti obasjano vatrometom.

Kako doći do imanja Salaj?

Iz Zagreba se do Grabovnice vozi autocestom prema Slavonskom Brodu oko sat vremena. Potrebno je izaći na izlazu Ivanić-Grad te nastaviti voziti 15-ak kilometara prema Čazmi. Kako bi se lakše snašli, evo i UPUTE ZA RUTU. Imanje obitelji Salaj nalazi se pri kraju Grabovnice, a dva besplatna parkinga nalaze se neposredno pred ulazom.

Da biste stigli do božićne čarolije, možete se ukrcati i na vlak Tin-ekspress u kojem će najmlađe dočekati sljedeća ekipa: sveti Nikola, Djed Božićnjak i snjegović. Vlak će uveseljavati od 08. prosinca pa sve do 06. siječnja. Cijena karte za djecu je 85 kuna, a za odrasle 90 kn. U cijenu je uračunata karta za vlak, autobus do imanja, ulaznica na imanje te mali poklon za djecu. Raspored vožnje božićnog vlaka možete pogledati OVDJE.

Gdje kupiti ulaznice za Božićnu priču?

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni na ulazu u imanje, a stoje 30 kuna. Za djecu do 7 godina u pratnji odraslih, osobe s invaliditetom, štićenike domova za nezbrinutu djecu te za djecu i odrasle s posebnim potrebama ulaz se ne naplaćuje. U čaroliji imanja Salaj moći će se uživati svaki dan od 15.00 do 21 sat sve do 14. siječnja 2018. godine kada će dva i pol mlijuna lampica zasluženo otići na godišnji odmor.