YouTube je otvorio novi servis pod nazivom “YouTube for schools” ili “YouTube za škole” koji će imati video sadržaje isključivo namijenjene i vezane za edukaciju. Video sadržaji na ovoj društvenoj mreži mogu biti vrlo dobar i praktičan alat za učenje, ali je on isto tako krcat sadržajima koji nisu primjereni dječjoj dobi. Upravo je to bio motiv da se edukativni sadržaji odvoje na posebnu stranicu.

YouTube for school nalazi se na ovoj adresi, a funkcionira na način da blokira sve druge sadržaje osim edukativnih. Na ovaj način učitelji i profesori mogu ugraditi YouTube video sadržaje u nastavu, bez straha da će klinci odlutati na video spotove i druge zabavne klipove.

Do sada su se učitelji mogli služiti servisom YouTube education. Oko 450.000 edukativnih videa koji se nalaze na toj stranici sada će biti premiješteni na YouTube for schools, ali na način da neće imati nikakvih vezanih videa niti mogućnost komentiranja. Drugim riječima, djeca neće ulaziti u interakciju preko komentara i drugih interaktivnih sadržaja kako im ne bi odvlačili pažnju od učenja.

Škole u razvijenim zemljama naveliko prelaze na nove metode učenja u koje su integrirane suvremene tehnologije. Tako već u mnogim učionicama diljem SAD-a ili Indije, možete naći iPad tablete, laptope bežično povezane na Internet i slične tehnikalije. No, većina škola isto tako blokira pristup stranicama koje su neprimjerene za djecu. YouTube je bila jedna od takvih stranica, no nakon što YouTube for school profunkcionira, ovaj će servis opet biti dobrodošao u učionicama, nadaju se u Googleu.