Prema smjernicama i preporukama Ministarstva zdravstva, prehrana u vrtićima treba sadržavati dovoljno bjelančevina, ugljikohidrata, masti, minerala i vitamina. Međutim, prema svemu sudeći, nekolicina roditelja smatra da se neki vrtići preporuka ne pridržavaju. Iako diljem Hrvatske uredno plaćaju svojoj djeci obrok u vrtićima i školama, užina postaje sve skromnija i skromnija.

Jedna mama je na Facebooku objavila fotografiju obroka koji je njezina kći dobila u jednom vrtiću u Velikoj Gorici. Užina za petogodišnje dijete sastojala se tako od pola kriške kruha i jedne kriške sira, piše telegram.hr. 

Fali svega

Kad dođemo po dijete, vidimo da su za užinu dobili kiflicu i jogurt, komadić kruha i sir, ističe velikogorička mama.

Međutim, nije prehrana jedini problem s kojim se susreću roditelji predškolaca. Naime, roditelji su izjavili da ih tete traže da u vrtić donesu vlažne maramice, čaše i slične stvari za djecu.

 

Prisiljene su moliti. Napišu na papir kad ponestane stvari i stave to na oglasnu ploču”, ističe mama i pojašnjava da se takve situacije događaju svaki mjesec.

Vrtić, inače, ovi roditelji plaćaju 590 kuna mjesečno. Osim toga, djeca u vrtiću nemaju se s čime igrati pa je jedna mama u vrtić nosila igračke jer su se tete “krpale” s nekoliko lutaka.

Vrtić, inače, ovi roditelji plaćaju 590 kuna mjesečno. Osim toga, djeca u vrtiću nemaju se s čime igrati pa je jedna mama u vrtić nosila igračke jer su se tete “krpale” s nekoliko lutaka.

Dvije tete brinu za dvadesetak djece u grupi, što uključuje i djecu s posebnim potrebama. Drage su, ljubazne i brižne, o njima mogu reći samo sve najbolje. Sigurna sam kako situacija u vrtiću nema veze s njima, a vjerojatno ni s ravnateljicom. Odgovoran je grad, izjavila je jedna mama.

Niste jedini

Inače, u komentarima ispod objave ove mame, javio se i jedan gospodin koji je objavio fotografiju obroka koji je njegovo dijete dobilo za užinu, također u jednom vrtiću u Velikoj Gorici. U ovom slučaju, bio je to komadić kruha tek na dijelovima premazan margarinom. Osim njega, javili su se i drugi roditelji koji su svojim komentarima potvrdili kako se definitivno ne radi o izoliranim slučajevima.